تاریخچه نجات و امداد:
در خرداد ماه ۱۳۰۲ با وقوع زلزله ای در شرق خراسان و زلزله ای دیگر به فاصله ۳ ماه بعد در سیرجان و کرمان و همچنین جاری شدن سیلاب های گسترده در همان سال در استان های گیلان , مازندران , آذربایجان شرقی و اصفهان زندگی بسیاری از هموطنان به خطرافتاد وباعث تلفات و خسارات بسیاری گردید .
در این سوانح برای اولین بار نیروهای ارتش به عنوان عوامل حکومتی و با استفاده از نیرو و امکانات موجود به کمک آسیب دیدگان شتافتند و اولین استمداد ملی برای کمک به آسیب دیدگان در سطح کشور انجام گردید .
این استمداد جرقه ای برای سازماندهی تشکیلاتی جمعیت شیر و خورشید سرخ بود. اولین جلسه این جمعیت تحت عنوان جمعیت شیرو خورشید سرخ در ششم مرداد مصادف با عید غدیر سال ۱۳۰۲ در عمارت گلستان تشکیل شد .
در ابتدا فعالیت های امدادی به عنوان یک فعالیت جنبی و در سایه خدمات درمانی که بیشتر مورد نیاز جامعه بود ، قرار گرفت . در آن هنگام بیشترین عوامل امدادی جمعیت نیروهای داوطلب یا دانش آموزان عضو سازمان جوانان بودند .
اولین آئین نامه خدمات امدادی در سال ۱۳۴۷ به تصویب هیئت مرکزی جمعیت رسید . بموجب این آئین نامه مسئولیت ارائه خدمات امدادی درمانی به آسیب دیدگان جنگ و همچنین ارائه خدمات امدادی به آسیب دیدگان سوانح و سوانح طبیعی در زمان صلح به عهده جمعیت محول گردیده بود .
اولین تشکیلات رسمی امداد بصورت منظم با استخدام نیروهای تمام وقت جهت ادارات سازمان مرکزی امداد کل و زیر نظر هیئت کمک به آسیب دیدگان که در واقع نقش سازمان امدادی ملی کشور را ایفا میکرد در سال ۱۳۵۰ آغاز بکار کرد .
سوختگی
در اثر سهل انگاری ، بسیاری از کودکان و نوجوانان در ارتباط با آتش بازی ، استفاده از فشفشه و بازی کردن با وسایل برقی ، دچار آتش سوزی می شوند ، لذا توصیه می گردد تا بچه ها از بازی با مواد آتش زا جداً خودداری کنند تا دچار حادثه نگردند .
سوختگی دارای انواع گوناگون است :
سوختگی درجه یک : در چنین حالتی پوست قرمز و توأم با ورم و سوطش و درد می باشد .
سوختگی درجه دو : در این نوع سوختگی علاوه بر علائم فوق طاول نیز وجود دارد .
سوختگی درچه سه : در چنین حالتی قسمت های زیر پوست و عضلات و حتی استخوان نیز ممکن است دچار سوختگی بشوند .
کمک هائی که شما می توانید در سوختگی ها انجام دهید :
۱ – فوراً محل سوختگی را به مدت حداقل ده دقیقه زیر آب سرد قرار دهید ، این کار درد را کاهش خواهد داد.
۲ – چنانچه طاول در محل سوختگی ایجاد شده هرگز آن را پاره نکنید زیرا در غیر اینصورت امکان چرکی شدن زخم وجود دارد .
۳ – در سوختگی های شدید ، چنانچه لباس بیمار نچسبیده باشد سریعاً آنرا قیجی کرده و عضو سوخته شده را بوسیله گاز استریل یا حوله تمیز بدون کرک بپوشانید .
۴ – اگر سوختگی با اسید باشد ، محل سوختگی را با محلول جوش شیرین که معمولاً در منازل موجود است ، بخوبی بشوئید .
۵ – چنانچه لباس بیمار به تن او چسبیده ، آنرا جدا نکنید زیرا بدینوسیله به پوست صدمه می زنید .
۶ – در هر حال مصدوم را پس از انجام کارهای اولیه به پزشک برسانید .
چند نکته مهم در مورد پیشگیری از سوختگی ها:
۱ – کودکان را در کنار چراغ های حراراتی و بخاری تنها نگذارید زیرا آنها با حس کنجکاوی که دارند تلاش می کنند تا خود را به مواد غذائی داغ برسانند .
۲ – در منزلی که کودکان کوچک هستند هیچوقت اتوی داغ و آب جوش را روی زمین نگذارید زیرا کوچکترین غفلت حوادث بزرگی را ببار خواهد آورد
۳ – دقت داشته باشید هنگام گرم کردن شیر و غذا دسته قابلمه به طرف دیوار باشد.
۴ – از رومیزی هائی که که لبه آنها زیاد آویزان می باشد استفاده نکیند ، زیرا امکان دارد کودک گوشه آن را کشیده در نتیجه مواد داغ روی سر و صورتش بریزد .
ثبت ديدگاه