آتشسوزی در ساختمانهای بلند یکی از دشوارترین حوادث برای آتشنشان ها است که هر روز بیشتر میشود. اما کشورهای دیگر جهان چه تجهیزات و امکانات آتش نشانی برای مقابله با چنین حوادثی دارند؟
معرفی پیشرفته ترین تکنولوژی اطفاء حریق اتوماتیک
هنگام بروز حریق سرعت توسعه شعله افزایش پیدا می کند به همین دلیل اطفاء سریع موجب کاهش چشمگیر تلفات و خسارات می گردد . جهت ایمن سازی نقاط مختلف خطر خیز مثل انبارهای نفت و گاز و پتروشیمی و پالایشگاه ها جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی روز دنیا معرفی و پیشنهاد می گردد .
در محیط هایی که ماشین آلات ، تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی ، خودرو و سوخت وجود دارد همیشه خطر حریق نیز وجود دارد . این حریق ها باید با مواد اطفاء کننده مؤثر خود خاموش گردند به گونه ای که آسیب های مضاعف از سوی ماده اطفاء کننده به تجهیزات و ماشین آلات وارد نگردد . بدین منظور سیستم اطفاء حریق آیروسولکه یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی های روز دنیا می باشد در این جا پیشنهاد میگردد .
بالگردهای آتشنشانی
طی سال های اخیر و با افزایش ساختمانهای مرتفع و آسمان خراشها استفاده از هلیکوپترهای آتشنشانی هر روز فراگیرتر میشود. به عنوان نمونه ژاپن از چند سال قبل برای مقابله با آتشسوزی در برجها از بالگرد استفاده میکند. این هلیکوپترها توانایی حمل حداقل ۷ آتشنشان را با تجهیزات کامل دارد و همچنین با استفاده از تجهیزات آتشنشانی میتواند از فاصله دور از کانون آتش و به صورت هوایی و با دقت بالا کانون آتش را هدف قرار دهد.بوم یا لوله ۷.۵ متری این هلیکوپتر که قابلیت حرکت دارد میتواند آب یا فوم را با فشار بالا در طبقات پمپاژ کند.
همچنین بالگردها این چنینی میتوانند آتشنشانان را به پشتبام محل آتشسوزی برسانند تا این افراد فداکار مجبور نباشند از راهپلهها یا آسانسورهای خطرناک که هر لحظه احتمال حادثه در آنها وجود دارد استفاده کنند.
پهپادهای آتشنشان
استفاده از “پهپاد آتش نشان” در بسیاری از کشورهای جهان مرسوم است. استفاده از پهپادها در عملیاتهای امدادی چند سالی است که مورد توجه نهادهای مختلف امدادی در دنیا قرار گرفته است. تا پیش از این، استفاده از این پرندهها در نهادهای نظامی برای جمع آوری اطلاعات و کاربردهای دیگر مرسوم بوده است؛ اما به مرور زمان با تجاری سازی این پرندههای بدون سرنشین استفاده از آن برای کاربردهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
پهپادهای به کار گرفته شده در آتشنشانی نیویورک به صورت ویژه برای ماموریت های آتشنشانی طراحی شدهاند. این پهپادهای با دوربینهای حرارتی و مادون قرمز اطلاعات بسیار مهمی را حتی از میان دود بسیار غلیظ و شعلههای آتش برای کنترل و اطفای حریق از بالا ارسال میکنند تا آتشنشانها به مناطق خطرناک وارد نشوند. برای مثال آتش سوزی که بر اثر نشت گاز سال ۲۰۱۴ در منهتن اتفاق افتاد نیروی آتشنشانی را به شدت دچار مشکل کرد اما رئیس عملیات با کمک گرفتن یک پهپاد که در محل بود موفق شد حادثه را از بالا مدیریت کند.
ثبت ديدگاه